Soru Ailede ikiz bebek olmayıp ikiz hamile olan var mı?

Ailede ikiz olmadan ikiz bebek olur mu? Çok isterdim ikiz kızlarım olmasını. ikiz bebek 🤱 bakması çok zor ama yine de güzel olurdu.

Evet olabiliyor ama bu bazı şeylere de bağlı. Beslenme bile etki edebilir yani ikiz gebelik için. Sonuçta 2 yumurta varsa ikiz bebek olması daha muhtemeldir.

Benim de teyzemde ikiz var, inşallah benimde ikizlerim olur. Ama her şeyden önemlisi hayırlı olsun sağlıklı olsun. En önemli şey bu olsa gerek.

İkiz bebek olması anneye bağlıdır. Yani ne kadar çok yumurta o kadar yüksek ikiz gebelik ihtimali.

Arkadaşımın ikiz bebeği oldu hemde normal yoldan. Ailede yokmuş bildiği ama olmuş. Biraz da şans ve kısmet gerekiyor galiba

Arkadaşımın ikiz bebeği oldu hemde normal yoldan. Ailede yokmuş bildiği ama olmuş. Biraz da şans ve kısmet gerekiyor galiba
Evet canım benim de bir arkadaşım aynı dediğin gibi hiç sülalede ikiz yok ama onun oldu. Çift yumurta ikizi biraz şans işi ama tek yumurta ikizi genetik oluyormuş.

Ailede ikiz olmadan ikiz bebek olur mu? Çok isterdim ikiz kızlarım olmasını. ikiz bebek 🤱 bakması çok zor ama yine de güzel olurdu.
Ailede ikiz bebek olmadan da kadın ikizlere hamile kalabilir. Özellikle tek yumurta ikizi genetik bir durumdur. Çift yumurta ikizlerinde durum birazda şansa kalıyor desek yanlış olmaz.

İki yumurtayı aynı anda yumurtlamak ve her ikisini de ayrı ayrı döllemek genetik enfeksiyona yol açabilir. İkiz olma şansını artıran faktörlerden biri olan genetik yatkınlık, anne ve babaların önceki nesillerinde ikiz, üçüz, dördüz, beşiz veya diğer çoğul gebeliklerin olmasının ikiz olma şansını artırdığını belirtir.