Soru Sezaryenle doğan çocuklar, normal doğan çocuklardan daha mı çok hasta oluyor?

Katılım
1 Ocak 2022
Mesajlar
17
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Merhaba hanımlar, kafama takılan bir şey var. Bu çocuklar normal doğumla doğan daha sağlıklı, sezaryenle doğan çocuklar niye sürekli hasta oluyor? kafamda deli sorular. Lütfen yorumlarınızı bekliyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Katılım
11 Ocak 2022
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Bu alandaki en büyük araştırmaya göre, sezaryen ile doğan bebeklerin bağırsak bakterileri vajinal olarak doğanlardan çok farklı.

İngiliz bilim adamları, mikroplarla bu ilk karşılaşmaların bağışıklık sistemi için bir "termostat" görevi görebileceğini söylüyor.
 
Katılım
8 Kas 2022
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Çalışma, 2008 yılında sekiz yaşından önce doğan yaklaşık 39.000 çocuğun sağlık durumunu inceledi. 19 farklı hastalık grubundan sezaryenle doğan ve çocukları ilk birkaç yılda sıklıkla sezaryenle doğum yapanların, altısı gelişimsel ve davranışsal bozukluklarla ilişkili olan hastalığa yakalanma riskinin yüksek olduğu belirlendi. Die Techniker Krankenkasse yönetim kurulu başkanı Jens Baas, çocukların yüksek yararı için tıbbi olarak gerekli olmadıkça sezaryenden kaçınılması gerektiğini söyledi. Almanya'daki tüm doğumların %30,5'i sezaryen ile gerçekleşiyor. Batı ülkelerinde bu oran %27'dir ve eğer doğum normal değilse karın ve rahimden bir kesi yapılarak bebeğin çıkartıldığı cerrahi işleme sezaryen denir.
 
Üst